Nieuws

subsidie voor verbouwingen woningen

De Comunidad Valenciana geeft tot 4.200 euro subsidie voor verbouwingen woningen

VALENCIA – In navolging van het “Plan Renhata” wat in 2017 was opgezet en een succes is gebleken, heeft de Generalitat in de Comunidad Valenciana besloten ook dit jaar de eigenaren van huizen weer subsidies te geven voor de verbouwingen van woningen. De hoogte van deze subsidies is afhankelijk van een puntensysteem en liggen tussen de  3.000 en 4.200 euro.

 

Het geld wat eigenaren van woningen kunnen krijgen om hen financieel te helpen dient besteed te worden aan verbouwingen die noodzakelijk zijn om de gezondheid van de inwoners en om de leefbaarheid te verbeteren, met name in die woningen die ouder zijn dan 20 jaar. De subsidie dient dan ook gebruikt te worden voor de vebetering van vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens of voor de aanpassing van woningen in het geval van ouderen en gehandicapten.

De Generalitat Valenciana heeft een bedrag van 5,5 miljoen euro opzij gelegd voor deze extra subsidie voor de “reformas de baños y cocinas”. Dat is een bedrag wat dit jaar 50% hoger is dan het afgelopen jaar in 2017 bij het Plan Renhata.

De bedragen die men kan ontvangen liggen maximaal tussen de 3.000 en 4.200 euro wat een 25% of 35% van een prijsopgave voor een verbouwing is. Deze prijsopgaven voor de verbouwing mogen niet lager zijn dan 2.000 euro en niet hoger dan 12.000 euro per verbouwing of aanpassing. Daarnaast kunnen eigenaren van woningen dit jaar ook gebruik maken van een 5% financiering van de technische rapporten die gemaakt dienen te worden.

Apr 8, 2018


Een man koopt het eerste woning in Spanje met bitcoins

Voor het eerst in Spanje heeft een man een flat gekocht met bitcoins. Het is deze woensdag in Tarragona gebeurd. De man, een belegger die besloot om deze digitale valuta te kopen met het geld van een erfenis, heeft 40 bitcoins betaald voor een zolder van het Imperial Plaza Tarraco ter waarde van 550.000 euro.

De vloer werd verkocht door makelaarskantoor Mister Piso. Zoals uitgelegd door Cadena SER Gerard Platero, de directeur van het kantoor in Tarragona, ging een investeerder op bezoek "en na het zien van de vloer, stelde hij voor het te kopen met bitcoins". Volgens Platero heeft de verkoper geen enkel probleem gehad.

Na de overeenkomst en via het systeem van portemonnees gebruikt met bitcoins - een soort betaalrekening - hebben koper en verkoper de transactie binnen enkele seconden gemaakt. Nu, legt Platero uit, "je moet gewoon naar de notaris om de verkoop te formaliseren."

lucky investering


De man zou hebben besloten om bitcoins te kopen met het geld met het geld van een erfenis als ze een prijs hadden van ongeveer 3.000 euro. Gedurende dit hele jaar 2017 is de prijs van de valuta echter exponentieel gestegen om de huidige 14.000 euro te overschrijden.

Platero legt uit dat, omdat de valuta een veel lagere commissie heeft dan de rest, "iedereen heeft gewonnen".

Mar 26, 2018