Nederlands English Deutsch Español Eur (€) | M².
Currencies
Vierkant metriek opp in f2. Acres Ha Sq. yd.
  

De Spanjaarden beginnen El Gordo te kopen

MADRID - De Dikke, zo wordt de Spaanse kerstloterij genoemd: El Gordo de Navidad. Met prijzen zo groot dat je bijna niet anders kunt dan elk jaar weer meedoen en duimendraaien of je eindelijk eens tot de gelukkige winnaars behoort.

Belasting

Vorig jaar bedroeg de hoofdprijs van 'De Dikke' maar liefst 4 miljoen euro. Het was ook het jaar waarin voor het eerst 20 procent belasting betaald moest worden over gewonnen geld. Dit jaar zal er in totaal 2,2 miljard euro uitgedeeld worden. De 'Dikke' bevat 640 miljoen euro.

Nieuw dit jaar is dat mensen die een prijs winnen, deze direct kunnen innen bij het verkooppunt waar ze hun lot kochten.

Winnende nummers gezongen

De kerstloten zijn al vanaf juli verkrijgbaar in kiosken, speciale loterijkantoren, bars en verenigingen. Op 22 december worden traditiegetrouw de winnende nummers gezongen live op TV1 door de leerlingen van de San Ildefonso school in Madrid.

Elk jaar wordt de aanloop naar de loterij gevuld met weddenschappen, artikelen in de kranten waar statistisch gezien de meeste kans is dat het winnende lot wordt verkocht en nog meer zaken die de spanning erin houden.

bron in spanje.nl


Nov 16, 2014

Home | Read other news