Nederlands English Deutsch Español Eur (€) | M².
Currencies
Vierkant metriek opp in f2. Acres Ha Sq. yd.
  

Een man koopt het eerste woning in Spanje met bitcoins

Voor het eerst in Spanje heeft een man een flat gekocht met bitcoins. Het is deze woensdag in Tarragona gebeurd. De man, een belegger die besloot om deze digitale valuta te kopen met het geld van een erfenis, heeft 40 bitcoins betaald voor een zolder van het Imperial Plaza Tarraco ter waarde van 550.000 euro.

De vloer werd verkocht door makelaarskantoor Mister Piso. Zoals uitgelegd door Cadena SER Gerard Platero, de directeur van het kantoor in Tarragona, ging een investeerder op bezoek "en na het zien van de vloer, stelde hij voor het te kopen met bitcoins". Volgens Platero heeft de verkoper geen enkel probleem gehad.

Na de overeenkomst en via het systeem van portemonnees gebruikt met bitcoins - een soort betaalrekening - hebben koper en verkoper de transactie binnen enkele seconden gemaakt. Nu, legt Platero uit, "je moet gewoon naar de notaris om de verkoop te formaliseren."

lucky investering


De man zou hebben besloten om bitcoins te kopen met het geld met het geld van een erfenis als ze een prijs hadden van ongeveer 3.000 euro. Gedurende dit hele jaar 2017 is de prijs van de valuta echter exponentieel gestegen om de huidige 14.000 euro te overschrijden.

Platero legt uit dat, omdat de valuta een veel lagere commissie heeft dan de rest, "iedereen heeft gewonnen".


Mar 26, 2018

Home | Read other news