Nederlands English Deutsch Español Eur (€) | M².
Currencies
Vierkant metriek opp in f2. Acres Ha Sq. yd.
  

Een 'mini tsunami' overstromingen stranden en havens van Mallorca en Menorca.

MALLORCA - Een vloedgolf van zo’n 1,5 meter overspoelde maandag de stranden op vakantie-eiland Mallorca en het nabijgelegen Menorca.
Dat melden verschillende buitenlandse media. Het bizarre meteo - tsunami had ook gevolgen voor vakantieresorts op Mallorca. Bars en terrassen aan de kust werden overspoeld met zeewater ook boulevards en wegen langs het strand staan blank. De wegen in Alcudia in het noorden van Mallorca staan onder water.

Door de sterke stroming braken de touwen van een historische zeilboot in de haven van Mallorca. De boot en de bemanning moesten worden terug geloodst naar de haven omdat de boot dreigde af te drijven naar zee, zo meldt Mirror. Er waren geen meldingen van gewonden.

De ’rissaga’ – zoals het weer fenomeen wordt genoemd in Catalaans Spaans. Gelukkig deed zich het weer fenomeen voor toen de stranden grotendeels leeg waren.

Meteo-Tsunami

Om het verschil met een echte tsunami te benadrukken schrijven we in het geval zoals we op Mallorca zagen over een meteo-tsunami. Een meteo-tsunamie is een door weersomstandigheden opgewekte vloedgolf. Ze ontstaan vooral door plotselinge drukveranderingen, bijvoorbeeld bij een zware onweersbui.


Jul 17, 2018

Home | Read other news