Nederlands English Deutsch Español Eur (€) | M².
Currencies
Vierkant metriek opp in f2. Acres Ha Sq. yd.
  

Info. Hypotheek aanvraag in Spanje

Hypotheek aanvraag:
In Spanje is een groot aantal banken gevestigd dat graag bereid is u een hypotheek te verstrekken. Hieronder bevindt zich een groot aantal Engelse, Duitse en Nederlandse banken, waaronder Fortis en ABNAMRO.
In de regel is het vrij eenvoudig een hypotheek tot 60% van de waarde te krijgen.

In speciale gevallen kan dat percentage hoger liggen.De meeste hypotheken worden verstrekt voor een periode van 15-20-30 jaar afhankelijk van uw leeftijd.

In Spanje bestaan er overigens nagenoeg geen banken die vaste rentepercentages aanhouden voor een bepaalde periode zoals dat in Nederland gebruikelijk is.
Houdt u rekening met een variabele rente welke meestal gesteld wordt op 1,25 % boven EURIBOR, met jaarlijkse herziening.
U kunt de hypotheek overigens aangaan in de valuta welke uw voorkeur geniet.
Benodigde documenten:
Bankreferentie, kopie paspoort, aanvraagformulier, en het koopcontract (In geval van een bestaande woning) of een kopie van de "nota simple" en de reserveringsovereenkomst (in het geval van nieuwbouw);

Bij een werknemer: het arbeidscontract, een verklaring van de lengte van het dienstverband, de laatste twee salaris stroken en een bewijs van het jaarlijkse netto inkomen.

Bij een zelfstandige: de laatste belastingaangifte, een accountantsverklaring en enige documentatie die de inkomenssituatie kan bevestigen.
Nederlandse geldverstrekkers:

De mogelijkheden om bij een geldverstrekker in Nederland een huis te financieren in het buitenland zijn beperkt.

Daarnaast dient u zich te realiseren dat de hypotheekrente voor een woning in het buitenland in principe niet aftrekbaar is voor de belastingen: (in sommige gevallen wel, u kunt info.inwinnen belastingdienst desk buitenland).
Bij uw hoofdwoning bepaalt de hypotheekverstrekker hoeveel geld u kunt krijgen door te kijken naar de waarde van het huis alsmede uw inkomen.

In het geval van een tweede woning is dat anders.

De meeste Nederlandse geldverstrekkers verlenen geen hypotheek op een tweede woning in het buitenland, en indien zij dat wel doen gelden er strengere normen.
U kunt minder geld lenen en er is een veel hogere inbreng van eigen geld vereist (wat overigens ook het geval is bij de Spaanse hypotheekverstrekkers).
Daarnaast zijn er vaak afwijkende hypotheekvoorwaarden en/of hogere tarieven (opslag op de rente en/of de afsluitprovisie).
Onderpand / Overwaarde:

Een hypothecaire lening wordt verleend op basis van een onderpand.Wanneer er niet kan worden voldaan aan de financiële verplichting, kan de geldverstrekker namelijk aanspraak maken op het onderpand.

Wanneer het onderpand in het buitenland staat, kan dit juridisch ingewikkelder zijn voor de bank, vanwege deze reden zien de meeste geldverstrekkers af van een dergelijk risico.
De banken die het wel doen zullen veelal een filiaal of een samenwerkingsovereenkomst hebben met een Spaanse bank om dit risico te verkleinen.

Jul 13, 2011

Home | Read other news