Nederlands English Deutsch Español Eur (€) | M².
Currencies
Vierkant metriek opp in f2. Acres Ha Sq. yd.
  

Nieuws

FERIA Y FIESTAS DE PINOSO


Zaterdag 5 augustus
00:00 uur. David Bustamante concert. Jardín Municipal.

Zondag 6 augustus
20.00 uur. Grote kostuum parade en optocht van praalwagens.

Maandag 7 augustus
20.00 uur. Bloemenofferande aan de Virgen del Remedio.

Dinsdag 8 augustus
09:30. Misviering en processie met de beschermvrouw  Virgen del Remedio.

Woensdag 9 augustus
14.00 uur. "Vermouth Socarrat." Parque de Doña Maxi.
Aug 4, 2017


weer gewonden, bij de stierenloop in Pamplona, Spanje. ( fiesta española de San Fermín)

PAMPLONA – Wie heeft er nu niet gehoord van het stierenrennen in Pamplona.

Waarschijnlijk kent iedereen dit spectaculaire onderdeel van de San Fermín feesten in Pamplona wel maar het stierenrennen of encierro in het Spaans duurt slechts enkele minuten maar is toch zo populair omdat het spectaculair is om te zien. De San Fermín feesten zijn echter veel meer dan alleen maar stierenrennen en stierenvechten.

Tussen 6 en 14 juli viert de stad Pamplona in de deelstaat Navarra feest, wellicht wel het bekendste feest van Spanje. Die populariteit heeft dit traditionele feest te danken aan het spectaculaire stierenrennen waar ooit schrijver Ernest Hemingway over schreef waarna de encierro wereldberoemd werd. Er wordt echter veel meer feest gevierd in Pamplona gedurende die feestweek waarbij muziek, folkloristische onderdelen, vuurwerk en drank en eten onderdeel van zijn.

Het feest begint op 6 juli om 12 uur ‘s-middags met de “chupinazo”. Dit wordt gehouden op het Plaza Consistorial voor het gemeentehuis van Pamplona. El Txupinazo is eigenlijk niets meer dan het openen van de feestweek met het afschieten van een vuurpijl en het roepen van de zin: ¡Pamploneses, Iruñatarrok, Viva San Fermín, Gora San Fermin!” waarbij alle aanwezigen hun rode zakdoek/sjaal hoog in de lucht houden. Vanaf dat moment gaat het feest los en zal dit pas eindigen op 14 juli om middernacht met het “pobre de mí” lied waarbij er menig traantje te zien is op het plein voor het gemeentehuis van de stad en hard geroepen wordt: “pobre de mí, pobre de mi, que se han acabado las fiestas de San Fermín” en het vuurwerk losbarst terwijl de aanwezigen kaarsen dragen.

Gewonden:

Twee mannen zijn gewond geraakt tijdens het stieren rennen op de tweede dag van het San Fermin festival in Pamplona, Spanje. Een van de mannen werd in zijn billen geraakt door de hoorns van een stier. De andere man kreeg een hoorn in zijn arm. 

Aanvang start dagelijks om 8:00 uur 

Het dagelijkse stieren rennen begint in de ochtend om acht uur lokale tijd. Zes stieren achtervolgen dan een groep renners. De achtervolging duurt tussen de drie en vijf minuten. In totaal wordt er acht keer gerend tijdens het festival dat een week duurt. Nadien worden de stieren afgemaakt. 

PROTESTEN

Een dag voor de start van het festival werd er hevig geprotesteerd. Demonstranten schilderden hun ontblote lijf rood. Op grote spandoeken schreven ze leuzen als 'Stop stierengevechten' en 'Stieren sterven in Pamplona een bloedige dood'. 

Jul 9, 2017