Nederlands English Deutsch Español Eur (€) | M².
Currencies
Vierkant metriek opp in f2. Acres Ha Sq. yd.
  

Op Een festival in Het Spaanse Teruel is a stierenvechter OM het leven gekomen.

Op een festival in het Spaanse Teruel is een stierenvechter om het leven gekomen. Het gaat om Victor Barrio, een matador die al meerdere awards won.

De 29-jarige Barrio werd door de stier neergehaald...

. 

Dat gebeurde nadat eerst leek dat Barrio de stier, Lorenzo genaamd, overwonnen had, maar net dan verraste het dier de matador en ramde die Barrio in zijn zij. Daarna doorboorde de stier met zijn horens de borst van de man. Volgens persagentschap Efe raakte Lorenzo hiermee ook het hart van de matador.

Barrio viel neer en werd bewusteloos uit de arena gedragen. De stierenvechter werd nog naar het ziekenhuis overgebracht, maar uiteindelijk overleed hij toch. Het was de derde stier die Barrio die dag bevocht.

Hoewel Barrio nog niet lang bezig was met stierenvechten, had hij wel al een aantal awards achter zijn naam staan.

Festival stilgelegd

Het ongeluk gebeurde voor een volle arena. Na het nieuws over de dood van Barrio werd het festival stilgelegd.

Zelden dodelijke ongelukken

Volgens Spaanse media komt het maar zelden voor dat een matador omkomt tijdens het stierenvechten. De laatste keer dat dat gebeurde, was al meer dan 30 jaar geleden. Wereldwijd dateert het laatste sterfgeval uit 1987. Toen stierf Colombiaan Jose Eslava Caceres. In Spanje stierf Francisco Paquirri in 1984 in Córdoba. In Madrid kwam in 1985 Cubero Yiyo om het leven.


Jul 10, 2016

Home | Read other news