Nederlands English Deutsch Español Eur (€) | M².
Currencies
Vierkant metriek opp in f2. Acres Ha Sq. yd.
  

Politie grijpt keihard in bij rellen in Madrid

Duizenden demonstranten zijn in Madrid de straat op gegaan om te demonstreren tegen de harde bezuinigingen van de Spaanse regering. De politie greep hard in.

De demonstranten verzamelden zich op Plaza de Cibeles, waar onder andere het Prado Museum aan ligt. Ze vormden een menselijke keten rond het parlement, dat werd omringd door barricades , politiewagens en 1500 man oproerpolitie.

Rubberkogels en wapenstok

De politie schoot met rubber kogels op de demonstranten en gebruikte de wapenstok, toen verschillende demonstranten probeerden de barricades om te gooien. Daarna werd het plein schoongeveegd. Volgens de politie zijn zeker 15 mensen gearresteerd. Er vielen zeker zes gewonden bij de rellen.

Nieuwe bezuinigingsronde

De Spaanse regering bereidt een nieuwe bezuinigingsronde voor met harde maatregelen. Donderdag wordt de begroting voor 2013 bekendgemaakt. De demonstranten protesteren tegen de bezuinigingen op de salarissen in de publieke sector, gezondheidszorg en onderwijs.

De begroting voor 2013 is de tweede die premier Mariano Rajoy door het parlement moet zien te krijgen. Spanje moet Europa ervan overtuigen dat het tot 2014 meer dan 60 miljard euro kan bezuinigen op overheidsuitgaven. In Spanje is sinds de tweede crisis 25 procent van de beroepsbevolking werkloos.


Sep 26, 2012

Home | Read other news