Nederlands English Deutsch Español Eur (€) | M².
Currencies
Vierkant metriek opp in f2. Acres Ha Sq. yd.
  

Stranden van Alicante wit door sneeuwval.

In het noorden van de provincie Alicante bij Alcoi en Agres viel er tot 7 centimeter sneeuw, terwijl het in de lager gelegen gebieden, zoals in Javea, zo hard regende dat er plaatselijk 41 liter per vierkante meter op de aarde kletterde.

De stand van het kwik verraste velen die nog aan het nazomeren waren, door te zakken naar een graad of 10. De temperatuur kwam nergens in de provincies Alicante, Valencia of Castellon boven de 15 graden uit op zaterdag. De laatste temperatuur die werd gemeten was zelfs onder het vriespunt, zoals in Villena (Valencia) met 1,5 graad onder nul. Muro de Alcoi en Alcoi zelf met -1 tot -1,5. Ook in de provincie Castellon vroor het hier en daar licht. De meeste sneeuw en regen viel in de nacht van vrijdag op zaterdag. 

Sneeuwgrens

De sneeuwgrens lag rond de 900 meter in het binnenland en ten oosten van Gandia tussen de 600 en 700 meter. Bergpassen zoals de Vall d'Albaida waren afgesloten vanwege de sneeuw. Ook de wegen CV-803 bij Onil, de CV-795 in Banyeres de Mariola en de VC-800 in Alcoi waren afgesloten. De meeste regen viel in het noorden van de provincie Alicante en het zuiden van de provincie Valencia.

Morgen blijft nog een waarschuwing voor veel regen en harde wind van kracht voor delen in de regio. De kou blijft zeker nog tot maandag hangen. Na het begin van volgende week zullen de temperaturen weer beginnen te stijgen.

 

Het weer voor Pinoso:

 Regen en sneeuw

donderdag - Regen en sneeuw
vrijdag - Buien
Vanaf zondag wordt het weer geleidelijk mooier met temperaturen van ongeveer 11 

Jan 18, 2017

Home | Read other news