Nederlands English Deutsch Español Eur (€) | M².
Currencies
Vierkant metriek opp in f2. Acres Ha Sq. yd.
  

Volgens de gegevens van het Spaanse bureau voor de statistiek:

MADRID – Volgens de gegevens van het Spaanse bureau voor de statistiek zijn de verkopen van woningen gedurende de maand maart met zo’n 22,8% gestegen ten opzichte van de maand maart in 2013. Dat betekend dat er een einde lijkt te komen aan 10 maanden van dalingen. Ook al zijn er meer woningen verkocht in maart, gedurende de eerste drie maanden van dit jaar is er toch een achteruitgang van 14,4% ten opzichte van vorig jaar.

Alles lijkt er op dat sinds maart meer woningen verkocht zullen worden in Spanje. Gedurende de laatste 10 maanden echter waren de cijfers niet zo hoopgevend maar maart zag een stijging van 22,8% in verkopen. Het merendeel van de verkochte woningen waren tweedehands of gebruikte woningen gevolgd door nieuwbouwwoningen. In maart werden er in totaal 27.047 huizen verkocht, dit terwijl er in februari nog een flinke daling was van 27,6%. Van de verkochte woningen waren er 15.716 gebruikt of tweedehands en de rest nieuw gebouwde woningen.

Regio’s

Een groot deel van de woningen werd verkocht in Andalusië met 5.715 operaties gevolgd door Catalonië met 3.944, Madrid met 3.941 en de Comunidad Valenciana met 3.529 verkochte woningen. de minste woningen werden verkocht in la Rioja met 240, Cantabrië met 297 en Navarra met 308 verkochte woningen.

Buitenlanders

In de regio’s aan de kust zoals Andalusië, Catalonië en Comunidad Valenciana, werden er veel woningen verkocht aan buitenlanders die waarschijnlijk zo net voor het begin van de zomermaanden nog een tweede woningen wilden aanschaffen. Er zijn echter geen cijfers bekend gemaakt van hoeveel woningen in deze regio’s naar buitenlanders gingen en naar welke nationaliteiten.

Prijsklasse

Het type woning wat verkocht wordt is ook zeer verschillende met enkele jaren geleden. Zo worden met name die woningen verkocht die goedkoper zijn dan 150.000 of duurder zijn dan 450.000 tot 500.000 euro. De middenklasse woningen, dus tussen 150.000 en 450.000, hebben niet zoveel succes. Ook zag men een stijging in woningen die door banken in beslag werden genomen, mede vanwege het feit dat deze meestal veel goedkoper verkocht worden en vaak met een behoorlijke hypotheek via de bank die de woning verkoopt


May 17, 2014

Home | Read other news