Nederlands English Deutsch Español Eur (€) | M².
Currencies
Vierkant metriek opp in f2. Acres Ha Sq. yd.
  

Zeker duizend mensen geëvacueerd vanwege bosbranden bij Benidorm

Meer dan duizend mensen in de buurt van de Spaanse badplaats Benidorm zijn geëvacueerd vanwege een grote bosbrand die de kust bedreigt. Het vuur ontstond zondag in de bossen ten zuiden van de stad Valencia.
Auch die Cumbre del Sol in Benitachell ist betroffen.

De brand breidde zich snel uit en verspreidt zich nu richting Benidorm.

Zeker twintig woningen in dorpjes tussen Valencia en Benidorm zijn volgens buitenlandse media in vlammen opgegaan. Het vuur heeft zich momenteel uitgestrekt tot de kustplaats Javea, boven Benidorm. 

De evacués, waaronder veel vakantiegangers, zijn zondagavond en -nacht naar scholen, restaurants en hostels buiten het bedreigde gebied gebracht.

Harde wind

Het leger helpt de brandweer met het bestrijden van het vuur. Dit wordt bemoeilijkt door de harde wind en het feit dat er inmiddels meerdere brandhaarden zijn.

Met een handvol blusvliegtuigen en -helikopters en tientallen voertuigen probeert de brandweer de vuurzee meester te worden. De politie zoekt intussen naar de dader, want zij gaat er vanuit dat de brand is aangestoken. De vlammen zouden tegelijkertijd op verschillende plaatsen zijn opgelaaid.

Het gebied aan de kust wordt bij hoge temperaturen vaker geteisterd door bosbranden. In de regio Valencia is het al geruime tijd erg heet en droog. Het gehele afgelopen etmaal werd het er niet kouder dan 26 graden, meldt de Spaanse krant ABC, en dat zou een record zijn. Er staat bovendien een harde wind, die de vlammen voedt en opstuwt.


Sep 5, 2016

Home | Read other news